Leverans- och köpvillkor

Säkra leveranser

För att du som kund ska känna dig så säker som möjligt så har vi utvecklat ett eget IT-system som omöjliggör felleveranser. Dessutom kontrollväger vi alla paket innan leverans och jämför med vikten i vår databas, detta gör även vår speditör. Härmed har vi eliminerat nästan alla felkällor så att rätt varor kommer fram till dig som kund.

Säkra betalningssystem

Vi har satt som mål att du skall känna trygghet när du handlar hos oss. Vi har därför valt ut bara de betalningssystem som vi funnit har den högsta säkerheten för kunden. Du har därför kanske inte alla alternativen men du har alla de säkraste. Du kan hos oss välja att betala på följande sätt: - Betala med kort. VISA, VISA Elektron, MasterCard, Maestro, DK-Dankort, Visa-Dankort, Payson faktura (45:- SEK). 

Våra kunder i Finland och Danmark betalar Online med kort. VISA, VISA Elektron, MasterCard, Maestro, DK-Dankort, Visa-Dankort.

Vi garderar dig mot bedrägeriförsök Vid betalning mot faktura, delbetalning och Postförskott skickas alltid paketet direkt till ditt närmsta posten ombud. För att skydda dig som kund har vi som policy att polisanmäla samtliga bedrägeriförsök.

Betalning med Payson            

Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto  sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea.            

 

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.            

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.                 
Läs mer om Payson här: www.payson.se

Betalning med Paypal

Vi har valt att använda oss av Paypal för vår betalningslösning. Med Paypal betalar du snabbt, enkelt och säkert. Paypal är en av världens största aktörer inom online betalningar på Internet. Paypal har över 100 miljoner användare världen över, och hundratusentals företag använder sig av Paypals tjänster. Betalning kan ske med ert betal- eller kreditkort, eller med ett befintligt Paypal konto. Betalningen sker via Paypals säkra och krypterade anslutningar och servrar. Dina kontouppgifter och kortnummer visas inte för någon, inte ens för oss. 
För mer information om Paypal, besök hemsidan www.paypal.se

Betalning med Klarna

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

Få alltid hem varan innan du betalar Betalningstid - alltid minst 14 dagar Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen* Ladda ner dina fakturor från klarna.se Möjlighet till delbetalning Betalningsvillkor Kredittiden för detta köp är 14 dagar från fakturadatum. Fakturan skickas i samband med leveransen. I enighet med avtalet med e-butiken debiteras en fakturaavgift om 0 kr.

En påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran därefter komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

Kreditprövning Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du får då en kopia på kreditupplysningen per post.

Omvandling av faktura till en flexibel delbetalning När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt ansöka om att göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 955 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller följande allmänna villkor. Här hittar du även information om Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation.

Personuppgiftshantering Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter främst i syfte att utföra identifikation, kundanalys, kreditkontroll, marknadsföring och affärsutveckling. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Se Klarnas dataskyddspolicy för en närmare beskrivning av Klarnas personuppgiftsbehandling.

Genom att använda Klarna Faktura godkänner du vår användning av dina personuppgifter i enlighet med Klarnas dataskyddspolicy, inklusive överföring till särskilt utvalda partners eller till stat utanför EU/EES-området.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar, är du välkommen att ringa Klarna på 08- 120 120 10 Mån-Tors mellan 08.00 – 20.00, fredagar 08.00-18.00 och helger 10.00 – 17.00.

 

Priser och moms

Samtliga priser är angivna inkl Svensk moms. Det betyder att böcker har ett påslag av 6% moms medan kläder och andra tillbehör har 25% påslag. Ändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser till motsvarande momssats

Garanti

När du handlar som privatperson gäller alltid konsumentköplagen, som ger dig 3 års reklamationsrätt. För att ett fel skall täckas av reklamationsrätten ska det vara ursprungligt, dvs. att det har funnits i produkten från början. Vid en reklamation är det du som konsument som ska påvisa och göra det sannolikt att felet har funnits i produkten från början. Om det mot förmodan uppstår ett fel i din produkt hjälper vi dig att få detta åtgärdat.

Härmed vill vi göra dig uppmärksam på att mjukvarufel, vätskeskador, yttre åverkan samt annan form av handhavandefel inte täcks av garanti/reklamation enligt konsumentköplagen. Om felet ligger utanför lagens ramar, eller vid avslag av kostnadsförslag, kan det tillkomma en kostnad för frakt och undersökning. Vi vill påminna dig om att göra säkerhetskopior av dina lagringsmedia, innan du lämnar in produkten hos oss

 

Byte och ångerrätt

Du har alltid minst de bytes och ångerregler som finns i gällande lagstiftning. Byten och återköp skall ske inom 14 dagar från att du erhållit varorna. Du kan alltid öppna ytterförpackningen för att kontrollera varorna. Du kan även öppna och kontrollera förpackningar med kläder och tillbehör. Öppnade förpackningar med underkläder är undantagna och kan inte returneras. Du kan inte heller öppna kosttillskott och vitaminer för att provsmaka och testa dessa produkter. Varor som skickas åter skall vara obrukade. Vid byte skickar vi ut den nya varan till dig tillsammans med en retursedel. När du utnyttjar din ångerrätt så krediteras hela köpesumman när produkten kommit fram till oss. Tänk på att det är du som står för returfrakten så skicka inte mot postförskott, returer skickas aldrig utan kontakt med 2wheelperf.

Reklamationer

Skadade paket måste du reklamera direkt vid mottagandet annars godtar inte transportören att ersätta skadan och inte vi heller. Öppna paketet direkt på plats om du är osäker. Alla andra reklamationer skall göras till oss inom 14 dagar för att gälla. 
Har du frågor angående din reklamation är du välkommen att kontakta vår kundtjänst:
2Wheelperf.se
Support@2wheelperf.se
042-424 29 45

Fraktvillkor

2Wheelperf skickar med posten fraktfritt inom Sverige om produktens värde överstiger 299:- SEK annars tillkommer en frakt på 39:- SEK

2Wheelperf skickar med posten till Finland och Danmark med ett fast fraktpris med 89:- SEK

Leveranstid

2Wheelperf skickar med DHL inom Europa till en kostnad av DHL 39:- SEK spårbart hela vägen till service point. 

2Wheelperf skickar med Postnord 39:- SEK (ej spårbart)

Normal leveranstid är 1 - 3 arbetsdagar vid beställning av lagervara beroende på vart leveransen skall skickas inom Sverige. Vid beställningsvara 3-8 arbetsdagar. Vid större kampanjer kan det ta längre tid för dig att erhålla ditt paket.

Beställningsvara leveranstid 3-8 Arbetsdagar beroende på lagerstatus hos leverantören.

Normal leveranstid från England till Sverige är 3-7 dagar.

Normal leveranstid till Finland och Danmark är 4-7 arbetsdagar.Vid större kampanjer kan det ta längre tid för dig att erhålla ditt paket.

Vår målsättning är att lagervara beställningar som inkommer hos oss innan kl 16.00 svensk tid på vardagar skickas ut samma dag eller senast dagen efter.